hilde-marien-behandeling-burn-out

Op zoek naar een inspirerende spreker
waar deelnemers echt iets aan hebben?

Hilde Mariën geeft lezingen, workshops en trainingen in Vlaanderen en Nederland.
Als spreker deelt Hilde haar expertise: het maken van authentieke keuzes en het opbouwen van een realistisch zelfbeeld, en de preventie van bore out en burn-out.

Een lezing, workshop of training wordt steeds afgestemd op de vragen en wensen van de klant.
Verwacht geen saai eenrichtingsverkeer, maar een interactieve en inspirerende lezing, workshop of training.

Mogelijke thema’s:

Burn-out en bore-out komen steeds meer voor, en bovendien bij steeds jongere personen.
Het is één van de belangrijkste oorzaken van ziekteverzuim.
Meer achtergrondinfo en inzicht in burn-out en bore-out de eerste stap voor preventie.
Een burn-out of een bore-out komt niet uit de lucht vallen, maar heeft een lange aanloop.
Preventie en tijdig ingrijpen is dus heel belangrijk.
Hilde Mariën geeft je tijdens deze lezing meer inzicht in de kenmerken, oorzaken en gevolgen van burn-out en bore-out.

     •  Bore-out: meer dan verveling

Ziek van verveling. Kan dat?
Helaas wel. Veel kenniswerkers hebben te kampen met verveling op het werk en verveling leidt tot stress. Als deze verveling en bijhorende stress chronisch wordt, loop je het risico op bore-out.

Bore-out is, net zoals burn-out, een stressgerelateerde energieziekte die een lang herstel vraagt. Hoognodig om te weten wat het is, hoe je het voorkomt en wat je er kan aan doen.

Door persoonlijk leiderschap geef je zelf richting aan je professionele en privéleven. Je laat je niet langer leiden door onverwachte gebeurtenissen of je omgeving, maar je kiest zelf.
In de preventie en behandeling van stress, burn-out of bore-out is persoonlijk leiderschap een essentiële factor.

Zowel op zakelijk als persoonlijk vlak neem je dagelijks beslissingen en maak je keuzes.
Keuzestress en niet kunnen beslissen belemmert ons functioneren en hypothekeert de toekomst.
Op het juiste moment doordachte en gedragen keuzes maken, als persoon en als bedrijf, maakt een enorm verschil.

De meeste medewerkers en leidinggevenden hebben zowel introverte als extraverte eigenschappen, met een voorkeur voor één van beide.
Op de werkvloer wordt vaak geworsteld met de verschillen tussen introvert en extravert, en lijken de belangen weleens tegenstrijdig te zijn.
In deze lezing en training ligt de nadruk om het creëren van een inspirerende werkomgeving voor beiden.

Introvert zijn heeft voor velen een negatieve bijklank. Extravert zijn wordt nog al te vaak als norm beschouwd. Zelfs in scholen en opleidingen wordt extravert zijn naar voor geschoven als een na te streven doel.
Introverten hebben echter een groot aantal kwaliteiten, die een grote meerwaarde zijn voor de samenleving, organisaties, bedrijven en privé.
Minstens een derde van de mensen die we kennen is echter introvert. Dat is geen kleine minderheid, maar een behoorlijk deel van de bevolking.
Hoog tijd om het introvert zijn te leren kennen en naar waarde te schatten.

We hebben allemaal anderen nodig om een zinvol leven op te bouwen.
Zowel privé als op het werk, maken betere relaties het leven aangenamer. Meer nog: écht goed contact verhoogt de kwaliteit van ons leven aanzienlijk.
Helaas is de realiteit vaak anders: conflicten, zich niet begrepen voelen en eenzaamheid zorgen voor veel stress en ondermijnen ons zelfvertrouwen.

Je bent in de twintig en vraagt je af waar je nu eigenlijk mee bezig bent? Heb je de juiste keuzes gemaakt? Je wil niks missen en tegelijkertijd heb je het gevoel dat je alles mist?

Rond je dertigste heb je wel wat ervaring op de arbeidsmarkt, en ook privé heb je al wel wat watertjes doorzwommen. Het ene met al wat meer succes dan het andere, maar een starter ben je niet meer.
Het gevoel dat je als kind dacht dat bij volwassen zijn hoorde, dat heb je echter nog niet. Je wacht nog steeds op “later als ik groot ben”, want dan gaat het gebeuren.

Als twintiger en dertiger zou je een mooie tijd willen beleven, maar je zelfvertrouwen neemt af, en lijk je te berusten in een leven dat de middenmoot niet overstijgt. Echt slecht heb je het niet, maar je had toch meer verwacht van volwassen zijn.

Tijdens de lezing krijg je meer inzicht in wat de quarterlife crisis en het dertigersdilemma is en wat je zelf kan ondernemen.Je krijgt belangrijke tips mee waar je echt iets mee bent.

Hilde weet als geen ander op een professionele, betrokken, luisterende en consistente manier zowel de individuele coachee als een managementgroep op diverse gebieden en betreffende diverse thema’s op duurzame en menselijke wijze inzichten en tools bij te brengen die gebaseerd zijn op wetenschappelijke inzichten. Zij maakt de coachees en/of de deelnemers zelfredzaam.
Zeer zeker de investering (en die valt reuze mee) meer dan waard.
Jan De Leenheer, HR Manager Ecov/IVAGO
Ik vond de sessie heel interactief, interessant en goed gebracht. Al wat ik over het onderwerp wist, kwam uit tijdschriften. Dan was Hilde Mariën beter geplaatst om deskundige uitleg te geven. Ze heeft mij gewezen op enkele valkuilen, waar ik zeker nooit wil intrappen.
H.G
Ik heb al heel veel cursussen en opleidingen gevolgd. Dit is de eerste keer dat ik naar huis ga met energie in plaats van hoofdpijn.
Bart
Ik heb weer iets bijgeleerd…vond het erg leuk om de sessie bij te wonen. ’t Was informatief en leerzaam.
René

Stel een vraag:

    ParticulierBedrijfVereniging/Organisatie


    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

    Deel deze pagina. Kies je platform:

     

    logo-hilde-marien