3 zaterdagen:
20 april, 4 mei en 25 mei 2024

9:30 – 16:30

Let op: dit is je enige kans om deze cursus te volgen in 2024!

Interactieve cursus: Kies voor jezelf
Wie ben ik? Wat wil ik?

3-daagse cursus op basis van het boek ‘Ik ben (het) zo moe’.

• maak de juiste keuzes, zowel privé als professioneel
• vergroot je zelfkennis en zelfinzicht
• krijg meer inzicht in je denkstijlen en leer anders denken
• versterk je zelfbeeld
• maak je eigen toekomstplannen
• gebruik beter je talenten
• begrijp en verwerk beter veranderingen
• voorkom een burn-out
• kom uit je bore-out
• vergroot je netwerk
• blijf met je voeten op de grond
• minder stress door meer zelfkennis

Nooit hadden we zo veel vrijheid om ons leven zelf te bepalen als nu. Er was nooit eerder zo veel keuzevrijheid, nooit zo veel mogelijkheden. Je toekomst bepaal je zelf.

Deze vrijheid heeft echter een grote schaduwkant: keuzestress en angst om te verliezen of fout te kiezen. De druk om juist te kiezen is groot. Als je alles zelf kan kiezen, ben je ook verantwoordelijk voor je eigen geluk.

Deze gedachten zijn verlammend en zorgen voor extra stress: je bent besluiteloos.

Is kiezen verliezen?
Niet als je een keuze maakt die op jouw lijf is geschreven.
En niet kiezen is tenslotte met zekerheid verliezen: tijd, energie, zelfvertrouwen, identiteit, ….

Hoe langer je in rondjes blijft draaien, hoe slechter je je zal voelen.
Je gaat steeds meer twijfelen aan je beslissingen. Maar ook: je wordt onzeker over je zelf, prikkelbaar en je hebt geen energie meer.

Herkenbaar?

AANPAK

Tijdens deze verfrissende praktijkgerichte cursus werken we intens in een kleine groep aan het erkennen van je persoonlijke authenticiteit. Op basis van deze zelfkennis leer je bewustere keuzes maken zodat je zelf je toekomst beter kan creëren.

Deze interactieve cursus gaat veel dieper dan een klassieke loopbaanbegeleiding. We richten ons op de essentie en diepgang.

De verworven kennis kan je zelf onmiddellijk toepassen in de praktijk. Na de cursus heb je meer zelfvertrouwen en de juiste tools om keuzes te maken die wel bij je passen.

Tijdens de 3 dagen ga je actief aan het werk. Je krijgt niet enkel theoretische achtergrond, maar via gerichte opdrachten en praktijkoefeningen geeft deze cursus je meer inzicht in jezelf en hoe jij authentiekere keuzes kan maken.

Zonder powerpoint, zonder technische snufjes.

Over leren in groep:

“Het in groep werken, waar ik eerst wat tegenop keek, vond ik achteraf bekeken net heel verrijkend. Het was een aangename formule om aan een vervelend stuk van mezelf te werken. Bijzonder om te ervaren dat  mijn zo vastgeroeste denken toch kan gewijzigd worden.”

VOOR WIE?

De cursus staat open voor iedereen (>18j) die zichzelf beter wil leren kennen en in groep aan de slag wil.
Deze cursus is ideaal voor wie op korte termijn meer zelfkennis wil én de eigen toekomst in handen wil nemen.

Je herkent je in één of meerdere omschrijvingen:
• Je wil het anders maar weet niet hoe
• Je wil een andere richting uit na burn-out of bore-out
• Je wil een burn-out voorkomen
• Je herkent je in het dertigersdilemma of midlifecrisis
• Je staat in het begin, het midden of net aan het einde van je carrière en je wil keuzes maken die bij je passen

THEMA’S

• Zelfkennis vergroten:
– persoonlijkheid (inclusief BIG 5 persoonlijkheidstest),
– kernkwaliteiten en valkuilenn (Kernkwadranten Ofman)
– energiemanagement
– jouw drijfveren
– ontwikkel je persoonlijke missie
– je waarden
• Zelfbeeld versterken
• The Golden Circle: ontdek je waarom
• Denktechieken: van droom tot plan
• Belemmerende overtuigingen positief omzetten
• Randvoorwaarden bij persoonlijke keuzes respecteren
• Denkstijlen: verander hoe je denkt en kom tot betere resultaten in je gevoel en je gedrag

“Deze cursus is een ervaring! Een mooi traject van verbinden en thuis komen bij jezelf! Jij kan iemand mooi laten zakken van zijn verstand in zijn gevoel, door de oefeningen die je doet. Je bent ook zo een aangenaam rustig iemand, waar ik me direct op mijn gemak bij voelde. Dat alles maakt van deze cursus een driedaagse waarbij ik diep bij mezelf naar binnen ben gaan kijken en mezelf kon (in)voelen op een andere manier dan dewelke ik hiervoor reeds ervaarde.

De meerwaarde van deze cursus ligt voor mij absoluut in het begrijpen van mijn waarom in het leven! Die heeft vorm gekregen voor mezelf nu.
Ook de ervaring rond familiepatronen heeft iets in mijn gevoel ‘gesloten’. Er is nu ruimte gekomen om op een zachte(re) manier naar mama worden te kijken. Ik stel mezelf nu vragen zoals ‘wat betekent kind zijn voor mij’, ‘welke mama zou ik willen zijn’. Hierdoor is mijn focus van de zorgvraag die een kind meebrengt, verschoven naar het stellen van gevoelsvragen!

Ook de afsluiter op dag 3 was voor mezelf een absolute meerwaarde. Ik vond het heel fijn om te ervaren gezien te worden om wie ik ben. Ook zal ik meer waken over ‘mijn waarom’ in hoe ik mezelf voorstel bij sollicitatie(brieven) en bij mijn keuze om al dan niet om op een vacature te solliciteren. Met andere woorden, door de cursus kan ik (nog) dieper vanuit mezelf vertrekken, om keuzes te maken. Prachtig toch! Linde I. ”

“Duidelijk zeer veel kennis in vakgebied, waardoor je onbevangen eigen achtergrondkennis kan loslaten en kan leren van en vertrouwen op een ander.
Ook tof om stuk bedrijfsinzichten mee te krijgen en invloeden grotere context.”

“Initieel was ik ongerust over het feit dat er potentieel moeilijke, gevoelige thema’s in groep zouden besproken worden, maar de groepsdynamiek bleek een ongelofelijk meerwaarde te hebben. Mensen met zeer diverse achtergronden en karakters, hebben mij inzichten gegeven in mezelf en in de menselijke psyché, die ik met individuele begeleiding waarschijnlijk veel minder snel zou inzien. Door in groep te werken, werd ook veel sneller duidelijk wat een effect de aangeleerde techniek heeft op iemand (lichaamshouding, mimiek, …). En iedereen probeert elkaar met ervaringen en creatieve oplossingen bij te staan.
De combinatie van theorie en praktijk was ook zeer verrijkend. Delen van de theorie waren mij al bekend, maar de praktische en laagdrempelige oefeningen vond ik een zeer grote meerwaarde hebben. Daarbij werd ook de ruimte gelaten om deze oefening alleen of in kleinere groepjes uit te voeren. Om zo maximaal je eigen gevoel te volgen.
Hilde is een zeer kundige en gedreven coach. Dat ze niet aan haar proefstuk toe was, werd onmiddellijk duidelijk vlot linkt ze vragen aan theorie en reikt ze handvaten aan zonder een voorgekauwde oplossing te geven. Ze houdt het welzijn van alle leden van de groep permanent in het oog en laat veel ruimte voor vragen en inbreng uit de groep. Ze speelt flexibel in op vragen of noden van de groep.”

DATA

3 zaterdagen
20 april, 4 mei en 25 mei 2024
telkens van 9:30 tot 16:30

LOCATIE

Bezoekerscentrum Vrijbroekpark, Mechelen

We zijn te gast te gast bij in het bezoekerscentrum van het uitgestrekte Vrijbroekpark, een mooie, rustige en ruime locatie midden in het groen. Een locatie die uitnodigt tot inspiratie, introspectie en leren.
Er is hier voldoende ruimte om binnen en buiten te oefenen en te leren.

BEGELEIDING

Hilde Marien
Persoonlijke Coaching
www.hildemarien.be

Hoe ik de cursus heb ervaren?

Inzichten in een verbindend en zingevend kleedje met ene heel hoog AHAAA gevoel. Zoals ik reeds zei de Universiteit voor/van het leven!

Nog eens dank je wel Hilde omdat je me uitdaagde:
meer tijd voor mezelf uit te trekken;
bij mezelf uit te zoeken wat ik aan mezelf verplicht ben;
te ontdekken wat leuk is aan mezelf. Kortom kiezen voor mezelf.

Ik vind jou heel knap in wat je doet, vertelt en dat je dit wilt delen.

C.- sociaal afgevaardigde
Hilde is een zeer bekwame coach die de materie uitstekend beheerst. De cursus vindt plaats in een beperkte groep, waardoor er veel ruimte is voor interactie en (eventueel) persoonlijke vragen/voorbeelden. Ik voelde me op mijn gemak. Hilde is zeer down-to-earth en geeft concrete tips om met de theorie aan de slag te gaan.
T.
Heel inspirerende workshop. De oefeningen hebben me echt een andere kijk op kiezen gegeven. Ik ga hier direct mee aan de slag.
A.M., leidinggevende sociale sector
Door de positive insteek ga ik optimistischer naar huis. Ik weet nu beter wat bij me past. Het traject heeft me de knoop doen ontwarren. Dit had ik alleen niet gekund.
deelneemster korte cursus
Deze cursus biedt zo veel meer dan tips en tricks. Het is een cursus met diepgang.  Je leert jezelf echt beter kennen.
deelnemer cursus
Enorm boeiende cursus met een sterker dan verwachte groepsdynamiek en de nodige momenten om jezelf te ontrafelen !
deelnemer driedaagse
Ik vond het een heel intense cursus die mij zal helpen om een betere keuze te maken, niet enkel professioneel, maar ook op privé gebied.
deelnemer driedaagse
Ik vond de cursus erg verrijkend, leerrijk: we kregen veel achtergrondinformatie zodat het geheel goed gekaderd werd, ik vond ook antwoorden op vragen waar ik nog wat mee worstelde. Puzzelstukjes vielen in elkaar.
De grootte van de groep was ideaal: er was ruimte – in alle opzichten – voor alle deelnemers. Er werd ook voldoende tijd uitgetrokken om te luisteren naar de noden en ervaringen van elkaar.
Er heerste constant een aangename en ongedwongen sfeer: zalig.
Voor mij was het een intensieve periode. Het met jezelf echt bezig zijn, stil staan bij vragen die nog niet gesteld waren, … Je gaat er zo aan voorbij in de rush van het dagdagelijkse leven. Het deed deugd om nog eens even stil te staan.
deelnemer driedaagse

PRIJS

Professioneel: 645 euro exclusief 21% BTW
Particulier: 585 euro, inclusief 21% BTW

Inbegrepen:

3 dagen cursus en begeleiding (dit is meer dan 2 pakketten coaching ‘positie!’)
syllabus met werkboek
UNIEK: een persoonlijke handleiding

dranken en versnaperingen tijdens pauzes,
gratis parking

Als extra is er ’s middags een broodjeslunch zodat je niet zelf voor lunch hoeft te zorgen.

Ik vond het een voedende ervaring. Het voelde heel goed aan dat de organisatie en de inhoud van de dagen gericht waren op wie wij waren in een onvoorwaardelijke sfeer. Volgens mijn aanvoelen is die houding precies hoe we onzelf kunnen helpen.
Dankjewel, Hilde. Ik vond het een erg waardevolle ervaring! Jouw open manier van doen, heeft mij een belangrijke levensles gegeven.
deelnemer driedaagse

Algemene Voorwaarden

Inschrijven:
Er is slechts een beperkt aantal plaatsen, wacht niet te lang met inschrijven.
We houden het aantal deelnemers steeds beperkt om de interactie en persoonlijke aanpak te garanderen.
Meer info? Mail naar info@hildemarien.be

  INSCHRIJVINGSFORMULIER

  ParticulierBedrijf/Organistatie

  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

  Deel deze pagina. Kies je platform:

   

  logo-hilde-marien